Tijdens gesprekken met cultuurwerkers, jeugdwerkers en andere partners kregen we vaak te horen dat er niet genoeg culturele festivals voor en door jongeren bestaan. We gingen met die nood aan de slag, en kwamen na een onderzoek tot de Move It Kanal Festival Poster.

Deze poster met culturele festivals en evenementen in het Brusselse werd ontwikkeld voor jeugdwerkers, groepsbegeleiders en leerkrachten. Je vindt er een resem events op terug die een aanbod hebben voor of door jongeren.

De tool kan gebruikt worden om

  • op een zichtbare plaats aan de muur te hangen en je te laten inspireren door het rijke aanbod aan jongerenfestivals in Brussel!
  • erover te praten met jouw jongeren, samen met hen meer info op te zoeken over hoe ze (individueel of samen) kunnen deelnemen, en op ontdekking gaan in de stad
  • met jouw jongeren op zoek te gaan naar een festival/evenement dat er nog niet op staat en het toe te voegen aan de poster
  • als inspiratie te dienen om een eigen festival te creëren in hun jeugdhuis/school.

Bekijk en download de poster en de begeleidende brief. Wil je ook een poster ophangen? Dat kan! Bestel je gratis exemplaar via info@lasso.be. Feedback is ook welkom.

In Move It Kanal: over cultuur en jongeren in de kanaalzone vind je nog meer tools, praktijkverhalen en tips & tricks. Download/bestel de publicatie voor meer inspiratie!

--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.