Eind januari 2019 vond het colloquium ‘Les places et les effets de l'artiste à l'école et sur les institutions culturelles’ plaats. Het werd een boeiende tweedaagse waarop leerkrachten uit het secundair onderwijs, kunstenaars en medewerkers van culturele organisaties uit Brussel elkaar ontmoetten.

De aanwezigen debatteerden, wisselden uit en verrijkten elkaar. Dat gebeurde onder meer tijdens rondetafels, waarvan er één gemodereerd werd door Lasso/Move It Kanal en het Kaaitheater. Samen hadden we het over het belang van bemiddeling.

Het colloquium mondde uit in de publicatie ‘Les Actes’ (enkel beschikbaar in het Frans). In ‘Les Actes’ wordt dieper ingegaan op volgende vragen:

  • Hoe ziet een artistiek traject tussen het Kunstenfestivaldesarts, de Veerman en een klas eruit?
  • Hoe verzin je de regels van het spel tussen leerkracht, leerling, kunstenaar en de culturele instelling?
  • Hoe ziet een kunstproject tussen een school voor algemeen onderwijs en een school voor buitengewoon onderwijs (Les Masques Moches) eruit?
  • Wat waren de uitdagingen van het project Collection Remix?”

Wil je graag meer weten?

--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.