Lasso zoekt een projectmedewerker (contract van bepaalde duur - 80%)

Heb je een hart voor kunst en cultuur en wil je graag meer mensen warm maken om te genieten van het rijke culturele aanbod van Brussel of om artistiek aan de slag te gaan? Zijn participatie en betrokkenheid belangrijk voor jou? Zie je een meerwaarde in mensen samenbrengen en samenwerkingen opzetten tussen zeer uiteenlopende organisaties en instellingen? Ken je Brussel goed en ben je bovendien vlot tweetalig (NL/FR)? Versterk dan ons Lasso team!

Onze nieuwe collega zal ingeschakeld worden in diverse projecten waarbij netwerking, het begeleiden van samenwerkingsprojecten en het beschikbaar stellen van informatie en documentatie centraal staan. Het gaat om verschillende projecten voor kinderen, jongeren of volwassenen waaronder:

  • pARTicipe: waarbij de samenwerking tussen kinder- en tienerwerkingen en de culturele sector centraal staat.
  • BrusselArt: gaat over meer uitwisseling en samenwerking tussen groepen uit het volwassenenwerk en de culturele organisaties, met een specifieke focus voor interculturaliteit.

De nieuwe collega zal in tandem werken met de projectcoördinator om volgende doelstellingen te realiseren:

  • het verder uitbouwen van de netwerken binnen de brede socio-culturele sector, onderwijs, jeugd- en welzijnswerk en dit via één-op-één gesprekken en het organiseren van diverse netwerkactiviteiten;
  • het ondersteunen van onze netwerkpartners door het organiseren van vorming, studiedagen & netwerkevents
  • het begeleiden van workshops met diverse groepen o.a. door de speelse gespreksmethode BabbelArt te gebruiken;
  • het begeleiden van projecten rond toegankelijke cultuurparticipatie in groep


Wie zoeken we?

We zoeken een échte duizendpoot die uiteenlopende taken op zich kan nemen. Een geëngageerde netwerker die professionals en vrijwilligers uit diverse sectoren warm kan maken om samen te werken. We zoeken een spontane collega die ervaring heeft, als professional of vrijwilliger, om met groepen te werken en die ook met veel enthousiasme studiedagen en netwerkevents mee vorm wil geven. We zoeken iemand met een diploma Sociaal-cultureel werk, Agogiek, Publieksbemiddeling of gelijkaardig. Onze nieuwe collega heeft ook een uitgesproken band met Brussel en een aantoonbare interesse in kunst en cultuur.

Voor Lasso is diversiteit belangrijk. We waken over gelijke kansen en een gelijkwaardige behandeling en toegang tot de selecties voor al wie solliciteert. We houden rekening met eventuele specifieke ondersteuningsnoden van de kandidaten.


Wat bieden we je?

Je komt terecht in een tweetalig team van gedreven medewerkers die samen met jou willen werken aan de uitdagingen van Brussel en de meerwaarde van kunst en cultuur willen uitdragen naar heel diverse sectoren. We bieden je een 4/5 functie (80% - 30u24m week) aan. Het gaat om een contract van bepaalde duur tot 30 juni 2021 en te starten zo snel mogelijk in het najaar 2020. Daarnaast bieden we je een loon conform de barema’s binnen PC 329.01, een flexibele werkomgeving in het centrum van Brussel en de mogelijkheid om regelmatig thuis te werken. We bieden je ook toegang tot een breed netwerk van Brusselse organisaties en sleutelfiguren, een divers takenpakket en een leuke sfeer.


Interesse?

Reageer dan voor 24 augustus 2020 door je motivatiebrief en je curriculum vitae te sturen naar info@lasso.be.


Meer informatie

  • Anja Van Roy, algemeen coördinator (vanaf 04/08 op di & do).
  • Marijke Van Hassel, projectcoördinator, T 02 513 15 90 (vanaf 04/08 op di & do).