Spelverloop

In tegenstelling tot de Boxversie bestaat BabbelArt Online maar uit één deel. Dat speel je met vijftig kaartjes waarop kunstdisciplines staan als muziek of theater, maar ook meer hedendaagse uitingen als gaming en street art. Deze kaartjes vormen de basis voor een gesprek over de plaats van kunst en cultuur in het leven van de spelers. Een spel duurt ongeveer één uur.

Je speelt BabbelArt Online op Tabletopia, een site/platform voor online games. Een begeleider of leerkracht zet daar het spel klaar, waarna alle deelnemers virtueel plaatsnemen in de game. Om te communiceren met elkaar, komt je groep of klas ook samen op een videoplatform (bvb Zoom). Spelers zetten, op hun scherm, het venster met BabbelArt Online naast het venster met het videoplatform. Zo zien de deelnemers elkaar én het spelbord.

We zorgden voor een uitgebreide handleiding [YVK1] met videotutorials. Je vindt er alle info die je nodig hebt om het spel voor te bereiden en te spelen met je groep of klas.

Met wie kan je het spelen?

BabbelArt Online is tweetalig (NL/FR) en kan gespeeld worden vanaf 14 jaar. Elke speler heeft een computer/tablet met een stabiele internetverbinding nodig en houdt pen en papier bij de hand. Op het videoplatform kan je met een grote groep samenkomen. Op het platform waar je BabbelArt Online speelt, verdeel je de spelers in groepjes van 6 à 8 personen. Er staat geen limiet op het aantal spelers. Voor elk groepje heb je wel een begeleider nodig.

Vorming en begeleiding

Lasso biedt specifieke vorming en begeleiding op maat aan voor BabbelArt.

Toegang tot het spel

De toegang tot de online gespreksmethode [YVK2] in Tabletopia is gratis.

[YVK1]Link naar handleiding

[YVK2]Link naar Tabletopia

BabbelArt