Deze activiteit is volzet maar je kan inschrijven op de wachtlijst. Stuur daarvoor een mailtje naar info@lasso.be.

De Art Inclusive Inspiratiedag is een initiatief van Lasso, RAB/BKO, Groep INTRO en De Munt. Met deze tweetalige (NL-FR) activiteit willen we aandacht vragen voor inclusie van personen met een fysieke beperking binnen de cultuursector.

Op 14 december zoomen we in op hoe we kunnen voortbouwen aan een inclusiever cultuuraanbod, en dan specifiek door samenwerking over de sectoren heen. Ook verdiepen we ons in de omkadering van personen met een beperking die binnen de kunstensector een carrière willen uitbouwen.

Programma

 • 12u30 Onthaal met netwerklunch

 • 13u30 Welkom door Lasso en RAB/BKO

 • 13u45 Openingswoord door Lies Doms en Marie-Caroline Lefin - De Munt

 • 14u00 Panelgesprek ‘Op weg naar een inclusief festival’
  Binnen het project Art Inclusive gingen Lasso en Groep INTRO een samenwerking aan met drie festivals. Ervaringsdeskundigen van Groep INTRO/HandiKNAP screenden daarbij een aantal voorstellingen en optredens van Kunstenfestivaldesarts, Plazey en het Theaterfestival op hun toegankelijkheid. Achteraf koppelden ze hun indrukken en tips terug naar de organisatoren. Tijdens dit panelgesprek blikken Rashed Rab (HandiKNAP), Katrien Walbers (Groep INTRO) en Nora Mahammed (het Theaterfestival) terug op de samenwerking, hun ervaringen en hun learnings. Gemodereerd door: Stephanie Lemmens

 • 14u45 Pauze

 • 15u00 Panelgesprek ‘Werken aan een inclusieve culturele werkplek’
  Hoe werk je als cultuurorganisatie op duurzame wijze aan toegankelijkheid? En dat tijdens een creatieproces, maar evengoed op de werkplek? Deze ronde tafel zal specifieke benaderingen en initiatieven presenteren die gericht zijn op het waarborgen van inclusie op de lange termijn, en tegelijkertijd benadrukken hoe artistieke inspanningen van kunstenaars met een handicap ondersteund kunnen worden. Met: Josefien Cornette (Cripping the Space), Marianne Mulakozé (kunstenares) en Pierre Pevée (In Out Festival), gemodereerd door Meike De Roest.

 • 15u45 Afsluitende drink


Praktische info


Deze activiteit komt tot stand met steun van de VGC en bijkomende steun van de Nationale Loterij en haar spelers. #meerdanspelen

Volzet
Datum
14.12.23
Tijdstip
12:30
Locatie
De Munt
Taal
NL - FR