Kunstenaars in de klas is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, specifiek voor kunstenaars, kunstcollectieven en kunstinstellingen om aan de slag te gaan in het Brussels secundair onderwijs. Met de oproep wil de VGC actief kunstprojecten stimuleren in Nederlandstalige secundaire scholen, en tegelijkertijd kunstenaars ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Op 11 mei organiseren de VGC en Lasso een digitale infosessie over deze projectoproep. Na een inleiding door VGC-collegeleden Pascal Smet & Sven Gatz kom je alle details te weten voor het aanvragen en verkrijgen van steun voor jouw project. Vervolgens heb je de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Deelname is gratis, inschrijven is verplicht via het formulier.


De projectoproep

Brusselse kunstenaars, kunstenaarscollectieven of kunstenorganisaties kunnen een aanvraag indienen voor een kunstproject in samenwerking met een Nederlandstalige secundaire school in Brussel. De aanvraag moet uiterlijk 3 maanden voor de start van het project ingediend worden. De vroegste startdatum voor een kunstproject is 15 september 2021. Er zijn geen vaste indiendata. De dossiers worden geadviseerd door een jury.

VGC-collegeleden Pascal Smet en Sven Gatz maken een totaalbudget van 500.000 euro vrij voor de komende twee schooljaren. Per project kan er maximum 10.000 euro gevraagd worden. Minstens 80 procent van het subsidiebedrag gaat naar het loon van de kunstenaar.

Voor meer informatie over de oproep Kunstenaars in de klas ->
VGC
: site - mail - telefoon: Michaël Goris (02/563.05.21)


De infosessie

 • Dinsdag 11 mei 2021, 11u30
 • Programma
  • Welkomstwoord door Pascal Smet, VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur en Jeugd, en Sven Gatz. VGC-collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw
  • Voorstelling van het initiatief Kunstenaars in de klas - inhoudelijke aandachtspunten en randvoorwaarden voor het indienen van een aanvraag
  • Aansluitend kunnen vragen kunnen gesteld worden in de chat.
 • Voertaal: NL
 • Gratis, inschrijven verplicht, via dit formulier.
 • De sessie zal plaatsvinden via Zoom. Om deel te nemen heb je een computer met camera en microfoon nodig. Enkel ingeschreven deelnemers ontvangen de deelnamelink.
 • Contacteer Michaël Goris (kunsten@vgc.be, 02/563.05.21) voor meer info.
Schrijf je in
Datum
11.05.21
Tijdstip
11:30
Locatie
Online
Taal
NL