De eerste Art Inclusive-proeftuin met Hubbie zit erop! In dat kader organiseerde Lasso een reeks activiteiten voor een groep volwassenen met een beperking, in samenspraak met hen en begeleider Yonathan Cattrysse.

Zo vond er een hennasessie plaats, waarna de deelnemers geportretteerd werden door fotografe Mirjam Devriendt. Dat resulteerde in prachtige foto’s waarvan ze een print mee naar huis kregen. Wat later kregen ze bezoek van een violiste van Orfeo Art. Zij begeleidde een muzikale sessie waarin de groep kon experimenteren met instrumenten en verschillende ritmes… De muzikante speelde op hun vraag ook hun lievelingsliedjes waarbij iedereen verheugd meezong.

Als afsluiter gingen we op uitstap naar CENTRALE for contemporary art. Een spannende beleving waarbij heel wat drempels werden overwonnen, zoals het openbaar vervoer nemen, door het donker lopen… De groep genoot erg van de expo en deed er inspiratie op voor een volgend atelier. Op dit moment bekijken we met Yonathan hoe de contacten met kunstenaars en culturele- en kunstorganisaties een duurzame plek kunnen krijgen binnen de Hubbie-werking. Wordt vervolgd!