Lasso heeft een team van vaste werknemers maar we doen ook regelmatig beroep op vrijwilligers. In dit artikel ontdek je wie dat zijn en hoe ze ons ondersteunen. Maak kennis met Loubna, Dirk en Malou!

Loubna vrijwilligt op wekelijkse basis bij Lasso: elke donderdagochtend vind je haar bij ons op kantoor. Ze helpt ons voornamelijk met administratieve taken maar is ook een kei in het nalezen van Franse teksten. Inmiddels is ze sinds twee jaar bij ons aan het werk.

Loubna tijdens een Explo Labo inspiratiedag.

Als nieuwkomer leerde Loubna tijdens één van haar integratiecursussen van VGC Connect kennen. Dat buddyproject wil bruggen bouwen tussen nieuwe en minder nieuwe Brusselaars. Aangezien Loubna een diploma ‘Administratie en Boekhouding’ heeft, was ze op zoek naar een werkplek om binnen dat domein ervaring op te doen. Ook wilde ze haar Nederlands verbeteren. Zo kwamen Loubna en Lasso op elkaars radar, na een kennismakingsgesprek ging ze bij ons aan de slag.

Voor ik bij Lasso startte had ik een gesprek met Yasmina en Marijke. Dat viel supergoed mee, alles was heel down-to-earth. Ze legden me onder meer uit dat Lasso actief is op het gebied van cultuurparticipatie. Daar weet ik niet zo veel van maar ik heb wel mijn eigen cultuur. Hier werken helpt dus om in België te integreren en tegelijk breng ik mijn cultuur binnen.

- Loubna

Dirk leerden we langs een andere weg kennen. Hij kwam bij ons terecht via Hubbie, een organisatie die mensen met een beperking begeleidt. Je kan bij Hubbie terecht voor een breed scala aan begeleiding en ondersteunede diensten, waaronder begeleid werken. Hubbie zoekt dan matches met potentiële werkgevers en zorgt voor een jobcoach die helpt met coördineren. Dirk houdt van theater, IT en techniek, bijgevolg ging Hubbie voor hem op zoek naar een vrijwilligersplek in de culturele sector.

Als je recent deelnam aan één van onze events is de kans groot dat je Dirk al eens spotte. Tijdens onze activiteiten neemt hij regelmatig de technische ondersteuning voor zijn rekening en helpt hij ons met andere logistieke taken.

Dirk en communicatiemedewerker Yannick kijken toe tijdens een event.
Dirk en Yannick kijken in de coulissen toe tijdens een event.

Lasso is overigens niet Dirks enige werkgever: hij draait ook mee in de teams van XXX. Meer weten over zo’n jobtraject? Op de site van Hubbie vind je meer info.

En dan is er nog Malou, die we leerden kennen als receptioniste van het Kaaitheater. Aangezien Lasso een werkplek met het Kaaitheater deelt, liepen we elkaar letterlijk en figuurlijk tegen het lijf. Malou is al even gepensioneerd maar is altijd te vinden voor “iets actiefs”. Daardoor is ze inmiddels één van onze meest ingeschakelde en veelzijdige vrijwilligers. Je komt haar vaak tegen op onze activiteiten: achter de bar, aan het onthaal, achter de schermen… Maar de kans is even groot dat ze een wandeling van een groepje 0 tot 3-jarigen chaperonneert of mensen met een fysieke beperking van en naar het theater begeleidt.

Malou geniet van wat welverdiende rust aan het eind van Lasso 'Connect & Reflect 2023'

De conclusie? Onze vrijwilligers zijn van goudwaarde. Ze helpen ons niet enkel uit de nood bij de meest uiteenlopende taken, maar ze brengen ook hun eigen input, energie en perspectieven binnen. Dat zorgt voor heel wat nieuwe kansen voor Lasso.

Er loopt vast iemand rond die ook voor jouw werking van goudwaarde kan zijn…