In Anderlecht krijgt een eerste lokaal Explo Labo-netwerk vorm! We bouwen er voort op een bestaand lokaal Gezinsondersteunend Netwerk, waarin een heleboel partners uit diverse sectoren samenwerken om kunst tot bij de allerjongsten te brengen.

Concreet maken we de expertise van de partners zichtbaar en ondersteunen we artistieke residenties in kinderdagverblijven. Dat doen we onder andere met lokaal kunstenaar Ugo Dehaese. We hopen het samenwerkingsverband zo te verduurzamen en anderen warm te maken om (meer) in te zetten op soortgelijke projecten.

Op 20 november 2023 organiseren we samen een artistieke ochtend voor Anderlechtse kinderdagverblijven. GC De Rinck zal dan een heleboel baby’s en peuters over de vloer krijgen voor Stip-it. In deze voorstelling bouwen kunstenaars Anne-Beth en Elian samen met de allerjongsten een beeldend landschap. In dit wonderlijke universum zijn dans, geluid en beeld het uitgangspunt voor spel en samenzijn.

Daarnaast is er een expo van beeldend kunstenares Virginie Bailly waarin de allerjongsten uitgenodigd worden om in interactie te gaan met het werk. In aanloop naar de tentoonstelling zal Virginie een hele maand met hen aan de slag gaan: in oktober zullen er maar liefst negen beeldende ontmoetingen plaatsvinden in verschillende kinderdagverblijven. Tot slot brengt vzw D.O.O.S. van Joke Den Haese en Els Schuerman de workshop Koekoek-karton. Daarin gaan we op ontdekking in een wereld van dozen vol verrassingen… Contacteer Marijke als je graag meer wil weten of wil deelnemen.