Heb je een hart voor kunst en cultuur? Zijn participatie en betrokkenheid belangrijk voor jou? Zie je een meerwaarde in mensen samenbrengen en samenwerkingen opzetten tussen zeer uiteenlopende organisaties en instellingen? Doe dan stage bij Lasso!

Als stagiair zal je ervaring opdoen als medewerker in verschillende projecten rond cultuurparticipatie voor kinderen, jongeren of volwassenen in Brussel. Diversiteit, inclusie en duurzaamheid staan daarbij centraal. In 2023/2024 zal je concreet aan twee projecten meewerken: Art Inclusive, rond cultuurparticipatie van kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, en Explo Labo, over lokale netwerking en samenwerking rond kunst en cultuur voor de allerkleinsten.


Takenpakket

Je maakt deel uit van een klein team en realiseert mee volgende doelstellingen:

  • het opstarten en begeleiden van participatieve artistieke of creatieve activiteiten, zowel actief (bvb. workshops i.s.m. kunstenaars) als passief (bvb. uitstappen)
  • het verder helpen uitbouwen van de netwerken binnen de brede socio-culturele sector, het jeugd- en welzijnswerk en onderwijs. Dit doe je enerzijds via één-op-ééngesprekken en anderzijds door het organiseren van diverse netwerkactiviteiten, waaronder onze inspiratiedagen
  • mee workshops geven aan de hand van onze speelse gespreksmethode BabbelArt
  • inspirerende praktijkwerkers en organisaties interviewen, om zo best practices te documenteren
  • mee voorbereiden van nieuwe projecten, o.a. rond digitale publiekswerking


Profiel

Je bent een échte duizendpoot die diverse taken op zich wil nemen en ervaring wil opdoen om participatief rond kunst en cultuur te werken met groepen. Je beschikt ook over organisatietalent om uiteenlopende events voor professionals mee vorm te geven. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je een uitgesproken band hebt met Brussel en een aantoonbare interesse hebt in kunst en cultuur. Een goede kennis van het Nederlands en het Frans is een pluspunt.

We waken over gelijke kansen en een gelijkwaardige behandeling en toegang tot de selecties voor al wie zich kandidaat stelt. We houden rekening met eventuele specifieke ondersteuningsnoden van de kandidaten, zowel tijdens de verkennende fase als tijdens de stage zelf.


Aanbod

Je komt terecht in een klein team van gedreven medewerkers, die samen met jou willen werken aan de uitdagingen van Brussel en de meerwaarde van kunst en cultuur willen uitdragen naar heel diverse sectoren. Je krijgt toegang tot een breed netwerk van Brusselse organisaties en sleutelfiguren en krijgt zo een goed beeld van het Brusselse werkveld.

Bovendien kan je ervaring opdoen in het uitbouwen van een netwerk, het opvolgen en documenteren van projecten en het organiseren van diverse activiteiten. Het uurrooster wordt in onderling overleg vastgelegd en wordt afgestemd op lesmomenten, bijkomende opdrachten of examens georganiseerd door de opleiding.


Interesse?

Reageer door je motivatiebrief en c.v. te sturen naar info@lasso.be.


Meer informatie

Contacteer Anja Van Roy (algemeen coördinator) of Marijke Van Hassel (projectcoördinator) op het nummer 02 513 15 90.