Op 10 mei 2019 mochten we tachtig deelnemers en sprekers verwelkomen in Bozar. Bozar beet zelf de spits af met een presentatie van hun project Next Generation, Please!. Tijdens de presentatie was er ook aandacht voor de tentoonstelling die ze samen met jongeren op poten zetten en de publicatie Inside-Outside, Practices between Art and Education. Vervolgens kwam Lasso aan de beurt, met een presentatie over Move It Kanal.

En toen was het tijd voor de ronde tafels! De deelnemers konden kiezen uit zes tafels die telkens rond één specifiek onderwerp draaiden. Duurzame samenwerking, tools for creativity, de kracht van zingen,… Er kwamen een hoop thema’s aan bod, telkens op het kruispunt van kunst en onderwijs. Lees meer info over het programma.

--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.