Binnen pARTicipe!, ons project rond de cultuurparticipatie van kinderen en tieners, gingen we een samenwerking aan met IBO Nekkersdal.

De begeleiders van dit buitenschools opvanginitiatief in Laken gingen zelfstandig aan de slag met BabbelArt om de interesses van hun kids te ontdekken. Lasso verwerkte de input in een presentatie op maat van de kinderen met concrete voorstellen. Zij maakten dan weer een top-drie van activiteiten die ze graag wilden ontdekken met het Hallepoort museum, het MIMA en een Street art-wandeling.

Na afloop van de uitstappen ondersteunde Lasso de begeleiders bij het ontwikkelen van een evaluatiemethode. Daaruit bleek dat de groep graag verder wilde werken rond Street art. Na wat zoekwerk vonden we in Yuri Pezkamino de perfecte artiest om twee workshops vorm te geven met de kinderen. Gewapend met schetsboekjes begaven ze zich richting Tour & Taxis om er de wereld van Street art én het verschil met grafitti te leren kennen. Tijdens een volgende woensdagnamiddag trokken ze naar het GAG om er hun eigen Street art creaties te maken. Als afsluiter van het traject kreeg IBO Nekkersdal nog een blik achter de schermen bij kunstenwerkplaats CREW. Daar ontdekten ze met VR-brillen en -pakken het artistieke werk van CREW.