BabbelArt is een tweetalige (NL-FR) tool om te peilen naar de culturele motivaties, drempels, talenten en interesses van een groep of klas. Zo kunnen groepsbegeleiders, vormingsmedewerkers en leerkrachten waardevolle informatie verzamelen om mee aan de slag te gaan in verdere projecten. BabbelArt bestaat in drie versies: een bordspel (BabbelArt Box - vanaf 10 jaar), een online game (BabbelArt Online - vanaf 14 jaar) en een geïllustreerd kaartspel (BabbelArt Impro - vanaf 7 jaar).

Dit filmpje legt kort uit wat BabbelArt is en hoe je het kan inzetten (transcript van de video).


Spelverloop

BabbelArt Box bestaat uit twee delen. In deel één vormen 50 disciplinekaartjes zoals theater, dans, muziek maar ook meer hedendaagse uitingen als gaming en street art het uitgangspunt. Aan de hand van deze kaartjes komt een gesprek op gang dat zicht geeft op de plek van kunst en cultuur in het leven van de deelnemers.

In deel twee organiseren de deelnemers een fictief kunstenfestival. Ze worden uitgedaagd om ideeën aan te reiken, samen plannen te maken, beslissingen te nemen én tot een concreet resultaat te komen. Zo worden vaardigheden als teamwork, luisterbereidheid, overtuigingskracht en compromissen sluiten ondersteund.


Met wie kan je het spelen?

BabbelArt Box is tweetalig (NL/FR) en kan gespeeld worden iedereen vanaf 10 jaar. Je speelt het met 4 tot 24 spelers, in groepjes van max. 6 personen. De spelduur van elk deel is ongeveer 1 uur.

Enkele getuigenissen na het spelen van BabbelArt:
(transcript van de getuigenissen: 1, 2, 3)


BabbelArt Box aankopen of ontlenen

BabbelArt Box kan aangekocht worden bij Lasso aan €49 via het formulier onderaan deze pagina. Het spel kan opgehaald worden bij Lasso of verzonden worden (+ €10 voor administratie & verzending in België, €20 voor het buitenland).

Je kan BabbelArt Box ook bij ons ontlenen onder bepaalde voorwaarden. Daarnaast stellen sommige uitleendiensten exemplaren ter beschikking.


Vorming en begeleiding

Lasso biedt specifieke vormingen om te leren hoe je BabbelArt Box kan inzetten bij jouw groep of klas. In dat kader hebben we een introductievorming en een formule voor gevorderden. Ook kan je beroep doen op ons om je te begeleiden bij een éénmalige spelsessie.

BabbelArt kopen of ontlenen? Vul dit formulier in.