BabbelArt is een tweetalige (NL-FR) tool om te peilen naar de culturele motivaties, drempels, talenten en interesses van een groep of klas. Zo kan wie groepen begeleidt, vormingen geeft of in het onderwijs actief is waardevolle informatie verzamelen, om vervolgens mee aan de slag te gaan in verdere projecten.

BabbelArt
bestaat in drie versies:

  • een bordspel (BabbelArt Box - vanaf 10 jaar)
  • een online game (BabbelArt Online - vanaf 14 jaar)
  • een geïllustreerd kaartspel (BabbelArt Impro - vanaf 7 jaar)


Dit filmpje legt kort uit watBabbelArt is en hoe je het kan inzetten (transcript van de video).

Spelverloop

In tegenstelling tot de Boxversie bestaat BabbelArt Online maar uit één deel. Dat speel je met vijftig kaartjes waarop kunstdisciplines staan als muziek of theater, maar ook meer hedendaagse uitingen als gaming en street art. Deze kaartjes vormen de basis voor een gesprek over de plaats van kunst en cultuur in het leven van wie deelneemt. Een spel duurt ongeveer één uur.

Je speelt BabbelArt Online op Tabletopia, een platform voor online games waar iedereen virtueel plaatsneemt. Om te communiceren met elkaar, komt je groep of klas ook samen op een videoplatform (bvb Zoom). In de uitgebreide handleiding met videotutorials vind je alle info. Zo kan je het spel zelf voorbereiden en spelen met je groep of klas.


Met wie kan je het spelen?

BabbelArt Online is tweetalig (NL/FR) en kan gespeeld worden vanaf 14 jaar. Wie deelneemt heeft een computer/tablet nodig met een stabiele internetverbinding en houdt pen en papier bij de hand. Op het videoplatform kan je met een grote groep samenkomen. Op Tabletopia, het platform waar je BabbelArt Online speelt - verdeel je iedereen in groepjes van 6 tot 8 personen. Er staat geen limiet op het aantal deelnemende personen, wel is per groepje iemand nodig om het te begeleiden.


Toegang tot het spel

De toegang tot de online gespreksmethode in Tabletopia is gratis.


Vorming en begeleiding

Lasso biedt specifieke vormingen aan om te leren hoe je BabbelArt kan inzetten bij jouw groep of klas. In dat kader hebben we een introductievorming en een formule voor gevorderden. Ook kan je beroep doen op ons om je te begeleiden bij een éénmalige spelsessie.