BabbelArt is een tweetalige (NL-FR) tool voor groepsbegeleiders, vormingsmedewerkers en leerkrachten. Het spel creëert een context om te peilen naar de motivaties, drempels, talenten en interesses van hun doelpubliek. Zo kunnen ze waardevolle informatie verzamelen om mee aan de slag te gaan in verdere projecten. BabbelArt bestaat in drie versies: een bordspel (BabbelArt Box - vanaf 10 jaar), een online game (BabbelArt Online - vanaf 14 jaar) en een geïllustreerd kaartspel (BabbelArt Impro - vanaf 7 jaar).


Dit filmpje legt kort uit wat BabbelArt is en hoe je het kan inzetten (transcript van de video).

Spelverloop

In tegenstelling tot de Boxversie bestaat BabbelArt Online maar uit één deel. Dat speel je met vijftig kaartjes waarop kunstdisciplines staan als muziek of theater, maar ook meer hedendaagse uitingen als gaming en street art. Deze kaartjes vormen de basis voor een gesprek over de plaats van kunst en cultuur in het leven van de spelers. Een spel duurt ongeveer één uur.

Je speelt BabbelArt Online op Tabletopia, een platform voor online games. Een begeleider of leerkracht zet daar het spel klaar, waarna alle deelnemers virtueel plaatsnemen in de game. Om te communiceren met elkaar, komt je groep of klas ook samen op een videoplatform (bvb Zoom). Spelers zetten, op hun scherm, het geopende venster van BabbelArt Online naast het venster met het videoplatform. Zo zien de deelnemers elkaar én het spelbord.

In de uitgebreide handleiding met videotutorials vind je alle info. Zo kan je het spel zelf voorbereiden en spelen met je groep of klas.


Met wie kan je het spelen?

BabbelArt Online is tweetalig (NL/FR) en kan gespeeld worden vanaf 14 jaar. Elke speler heeft een computer/tablet nodig met een stabiele internetverbinding en houdt pen en papier bij de hand. Op het videoplatform kan je met een grote groep samenkomen. Op Tabletopia, het platform waar je BabbelArt Online speelt - verdeel je de spelers in groepjes van 6 tot 8 personen. Er staat geen limiet op het aantal spelers. Voor elk groepje heb je wel een begeleider nodig.


Toegang tot het spel

De toegang tot de online gespreksmethode in Tabletopia is gratis.


Vorming en begeleiding

Lasso biedt specifieke vormingen aan om te leren hoe je BabbelArt kan inzetten bij jouw groep of klas. In dat kader hebben we een introductievorming en een formule voor gevorderden. Ook kan je beroep doen op ons om je te begeleiden bij een éénmalige spelsessie.