BabbelArt Impro is een tweetalige (NL/FR) tool die de creativiteit stimuleert. Het spel laat iedereen vanaf 7 jaar op laagdrempelige wijze kennismaken met kunst en cultuur. Aan de hand van prent- en kunstkaarten wordt in groepjes van 4 à 6 personen een creatief verhaal bedacht. Zo worden samen allerlei kunstvormen ontdekt en wordt de fantasie geprikkeld.

Spelverloop

Het spel bestaat uit een aantal opeenvolgende spelelementen. Na een opwarmoefening worden vijf illustraties onder de loep genomen. Hier ontstaat de start van een verhaal, aan de hand van ondersteunende vragen. Aansluitend worden een dynamisch ruilspel gespeeld met kunstkaarten. Zo worden allerlei kunstvormen ontdekt. Diezelfde kunstkaarten spelen vervolgens een rol in het afwerken van het verhaal. In de infofiche en de handleiding ontdek je alle details van het spel.

Met wie kan je het spelen?

BabbelArt Impro is tweetalig (NL/FR) en kan gespeeld worden vanaf 7 jaar. Je speelt het met 4 tot 26, in groepjes van maximum 6 personen. Voor het spel heb je 50 tot 100 minuten nodig.

BabbelArt Impro aankopen of ontlenen

Het spel kan aangekocht worden bij Lasso aan € 25 via het formulier onderaan deze pagina. Het spel kan opgehaald worden in Brussel of verzonden worden (+ € 10 voor administratie & verzending in België, € 20 voor het buitenland).

Je kan BabbelArt Impro ook bij ons ontlenen onder bepaalde voorwaarden.

Vorming en begeleiding

Lasso biedt specifieke vormingen aan om te leren hoe je BabbelArt Impro kan inzetten voor jouw groep of klas. In dat kader hebben we een introductievorming en een formule voor gevorderden. Ook kan je beroep doen op ons om je te begeleiden bij een éénmalige spelsessie. Zo leren we je stap voor stap om zelfstandig het spel te spelen met je klas of groep.

BabbelArt kopen of ontlenen? Vul dit formulier in.