In samenwerking met vier laatstejaarsstudenten sociaal-cultureel werk van de Erasmushogeschool Brussel organiseerde Lasso een buurtwandeling in één van de boeiendste wijken van Anderlecht: Kuregem, rond metrohalte Clemenceau.

Kuregem is een wijk die te kampen heeft met verschillende sociale uitdagingen. In het licht van deze uitdagingen stelt zich de vraag hoe je jongeren warm kan maken om deel te nemen aan culturele activiteiten. En vooral, welke organisaties engageren zich daartoe engageren?

Het parcours dat de studenten voorbereidden was een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in hoe een aantal organisaties in de wijk de link tussen jongeren en cultuur proberen te versterken. Ontdek Kuregem zelf met de gids!


--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.