Op 19 mei 2016 namen de 3ejaarsstudenten van de Erasmushogeschool Brussel ons mee op verkenning door de Maritieme wijk in Molenbeek. We brachten een bezoek aan Crew vzw, Allée du Kaai en leerden het project Try Out Brussel kennen van Alba vzw. Verder hadden we een gesprek met Glenn van JES, die op het Saint Rémi-pleintje werkt én met Peter Veyts, een kunstenaar én kenner van de wijk die o.a. artistiek coördinator was van de 2 voorbije zinnodes in deze wijk.

Bekijk het programmaboekje van deze dag met het parcours, info over de Maritieme wijk en de verschillende organisaties waar we te gast waren.--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.