Jongeren en cultuur in de Bloemenhofwijk? We ontdekken het tijdens een tweetalige buurtwandeling.


We maken tijd voor het ontdekken of beter leren kennen van enkele organisaties die elk vanuit hun eigen werking inzetten op cultuur in het leven van jongeren tussen 12 en 18. De organisaties die we bezoeken, lichten hun visie toe en laten zien hoe zij concreet te werk gaan. Er wordt ook tijd voorzien om in gesprek te gaan over de uitdagingen, toekomstideeën,...

Het startpunt van de wandeling is het sport- en cultureel centrum Hageltoren - Tour à Plomb. Verder bezoeken we ook de secundaire school Institut de Mot-Couvreur, Gluon (Platform for art, science and technology), en ASE Anneessens.

Bedoeld voor jeugdwerkers, publiekswerkers, leerkrachten, socio-culturele werkers, vrijwilligers, ... met een interesse in de link tussen cultuur en jongeren.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van het Move It Kanal-project en de Inspiratiedag die dezelfde dag in de ochtend plaatsvindt in het sport- en cultureel centrum Hageltoren - Tour à Plomb.


--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.


Datum
19.11.19
Tijdstip
13:30
Locatie
Bloemenhofwijk, met start in het Sport- en cultureel centrum Hageltoren - Tour à Plomb