Wat jouw cultuurhuis de dromen van kinderen kon waarmaken? Wat als jouw groep kinderen het voor het zeggen had in een cultuurhuis?

Wil je als cultuurwerker de principes van het participatief werken met kinderen aan de lijve ondervinden? Wil je als jeugdwerker eens op een totaal andere manier aan de slag met kunst en cultuur en hun organisaties? Dan is het project Kinderen Baas een ideale uitdaging!

Het project Kinderen Baas wil jeugdorganisaties (voor kinderen en tieners tot 15 jaar) en cultuurorganisaties met elkaar laten kennismaken en samen een traject laten afleggen om tot een gezamenlijke activiteit te komen. Participatie en innovatie staan hierin centraal. Als einddoel mogen de kinderen voor 1 dagje een cultuurhuis veroveren met hun speelse ideeën.

JES en Lasso willen met dit project bruggen slaan tussen de jeugd- en de culturele sector. We begeleiden het hele traject aan de hand van coaching, ontmoetings- en intervisiemomenten.

Op dinsdag 3 oktober 2017 tussen 10u en 13u brengen we jeugd- en cultuurwerkers samen voor een startmoment in het museum van de Hallepoort. Het doel is om op een diepgravende manier kennis te maken met elkaar en de criteria en doelstellingen van het project en concrete partnerships op te starten.

Datum
03.10.17
Tijdstip
10:00
Locatie
Hallepoort Museum