Move it Kanal 'Meet & Greet #3'
Deze activiteit is afgelopen, lees het verslag.
---
Hoe zet je digitale technologieën in om met jongeren aan cultuur te doen? Kom ideeën opdoen voor je eigen organisatie of school tijdens onze Meet & Greet #3!
In het kader van Move It Kanal organiseren we verschillende netwerkmomenten waarbij we cultuur- en jeugdwerkers, leerkrachten en een breder geïnteresseerd publiek willen laten kennismaken met aanwezige praktijken in de Brusselse Kanaalzone. Na verschillende ontmoetingen en brainstorms in het najaar van 2017 en begin 2018, focussen we tijdens dit netwerkmoment op het thema "digitale technologieën".
Tijdens deze Meet & Greet #3: Digitale technologieën laten we enkele good practices aan het woord die inzetten op jongeren, cultuur en digitale technologieën in de Brusselse Kanaalzone. BEAM (JES Stadslabo Brussel), iMAL (Centrum voor Digitale Culturen en Technologie) met fablab'ke in het kader van CASTII en Fablab Mobile (i.h.k.v. Innoviris) zullen hun specifieke werking met jongeren toelichten aan de hand van een aantal concrete voorbeelden.
Daarna stellen zes organisaties zich kort voor (Maks, Gluon, CTA - Centre de Technologies Avancées, Atheneum Anderlecht, Fablab Brussels en Molengeek) en doen een oproep naar samenwerking.
We sluiten af met een demonstratie van verschillende digitale tools in het Fablab van iMAL en een netwerklunch.
Programma
- 09:30 – 09:45 Onthaal
- 09:45 – 10:00 Verwelkoming door iMAL en Lasso/Move It Kanal
- 10:00 – 11:15 BEAM, iMAL en Fablab Mobile
- 11:15 – 12:00 Pitch-ronde: 5 organisaties aan het woord
- 12:00 – 13:00 Lunch
--
Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.
EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.
Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.