In het kader van het stadsproject Move It Kanal organiseert Lasso op 7 november 2017 Meet & Greet #2.

Met een kleine groep praktijkwerkers uit de jeugdsector (de coördinatoren en de raad van bestuur van D'Broej-huizen) gaan we op bezoek bij het experimentele kunstgezelschap CREW. Via theater, installaties en performances willen ze zichtbaar maken hoe technologie ons verandert.

Immersie laat hen toe om een real-time contactpunt te leggen tussen het lichaam van de toeschouwer en de technologie, zodat deze 'aan den lijve' geconfronteerd wordt met wat hem omringt, zijn plaats daarin en hoe hij zichzelf in dit geheel ziet. We testen verschillende immersieve ervaringen, die CREW ontwikkeld heeft, uit en krijgen een uitgebreide inleiding op de werking van CREW en het artistieke onderzoek dat zij voeren.


--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.

Datum
07.11.17
Tijdstip
14:05
Locatie
kunstgezelschap CREW