Deze activiteit is afgelopen, lees het verslag.

---

Op welke manier kunnen socio-culturele organisaties inzetten op langdurige cultuurparticipatie van jongeren tussen 12 en 18 jaar? Samen met de studenten Sociaal-Cultureel werk van de Erasmushogeschool Brussel stoomden we een tweetalige buurtwandeling klaar die zal plaatsvinden op 3 mei in Schaarbeek.

Tijdens deze wandeling bezoeken we verschillende organisaties in de buurt van het Colignonplein die werken rond cultuurparticipatie van jongeren van 12-18 jaar. Hoe kan je als organisatie jongeren motiveren en waar vinden zij hun motivatie? Hoe kan cultuurparticipatie een belangrijke rol spelen voor deze jongeren? De organisaties die we bezoeken zullen hun visie toelichten en laten zien hoe zij concrete antwoorden formuleren op deze vragen. We bezoeken Transfocollect, Zinneke, Try-Out Brussel/Alba en Bouillon de Cultures.

Bedoeld voor jeugdwerkers, cultuurwerkers, leerkrachten,socio-culturele werkers, vrijwilligers, animatoren,...


--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.

Datum
03.05.18
Tijdstip
13:00
Locatie
Colignonplein