Deze activiteit is afgelopen, lees het verslag.

---

Dinsdag 16 mei is het weer zover! In samenwerking met vier laatstejaarsstudenten sociaal-cultureel werk van de Erasmushogeschool Brussel organiseert Lasso ook dit jaar een buurtwandeling in één van de boeiendste wijken van Anderlecht, namelijk Kuregem, rond metrohalte Clemenceau.

Kuregem is een wijk die te kampen heeft met verschillende sociale uitdagingen. In het licht van deze uitdagingen stelt zich de vraag hoe je jongeren warm kan maken om deel te nemen aan culturele activiteiten. En vooral, welke organisaties engageren zich hiertoe? Deze wandeling is een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in hoe een aantal organisaties in de wijk de link tussen jongeren en cultuur proberen te versterken. De studenten van de Erasmushogeschool Brussel zijn jullie gids.

Tijdens de buurtwandeling bezoeken we onder meer het jeugdhuis Alhambra en Rezolution (multimedia-ateliers voor jongeren met als insteek de wijk) en wordt er meer verteld over circusschool Cirqu'Conflex. Verder wordt er ook een getuigenis gegeven door iemand die zelf is opgegroeid in de wijk en vertelt een straathoekwerker van JES over haar werking met jongeren in de wijk. Cultuurwerkers, leerkrachten, jongerenwerkers, … iedereen met een hart voor jongeren en een passie voor cultuur, is welkom!

De bijdragen tijdens deze wandeling zijn afwisselend in het Nederlands en Frans, indien nodig wordt er simultaan getolkt. Plaats van afspraak is het plein aan de metrohalte Clemenceau (uitgang hospitaal), kruis alvast 16 mei aan in je agenda (13:00-16.30 uur).


--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.

Datum
16.05.17
Tijdstip
13:00
Locatie
Plein aan Clemenceau