Deze activiteit is afgelopen, lees het verslag.

---

Op dinsdagnamiddag 7 maart 2017 organiseert Lasso voor een kleine groep professionals uit de jeugd-, cultuur- en onderwijssector in de Brusselse kanaalzone een eerste Meet & Greet in het kader van Move It Kanal.

We bezoeken het CEFA Anderlecht (centrum voor onderwijs en alternerend leren) en La Boutique Culturelle (één van de partners in hun jaarlijks cultuurproject "Gratin de cultures"). Na het bezoek houden we een korte brainstorm met de deelnemers over jongeren en cultuur in de kanaalzone.

Tijdens deze informele ontmoeting staat kennismaking en uitwisseling op het vlak van cultuur en jongeren in de Brussels kanaalzone centraal.

--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.

Datum
07.03.17
Tijdstip
12:00
Locatie
CEFA Anderlecht