In oktober 2018 ging een nieuw Move It Kanal-pilootproject van start: 'Les experts du petit Manchester 2.0'.

Voor dit interscolaire project sloegen de Ecole Secondaire Karreveld en het Institut des Sœurs de Notre-Dame de handen in elkaar. Twee klassen (één uit elke school) volgden een individueel traject met La Fonderie, het Brussels Museum voor Arbeid en Industrie. Vervolgens vatten ze samen een creatieproces aan en ontdekten zo de industriële geschiedenis van hun stad.

Transcript van de video - Deze film maakt deel uit van de Move It Kanal Doc Series, een reeks die meer zichtbaarheid wil geven aan bestaande initiatieven en samenwerkingen in de Kanaalzone.

--

Het project Move It Kanal, geleid door Lasso en de Erasmushogeschool Brussel, is opgezet in het kader van het operationele EFRO programma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In dit kader is bijna 2,1 miljoen euro in het project geïnvesteerd, waarvan 50% door de Europese overheid en 50% door het Gewest wordt gedragen. De doelstelling van de EFRO-programmering is om de culturele participatie van jongeren in het kanaalgebied te versterken.

EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een instrument voor het Europese regionale beleid dat nieuwe mogelijkheden wil bieden aan Europese burgers en dat de kloof tussen de levensstandaard in de verschillende regio's wil dichten. Het vormt een investerings- en solidariteitsmechanisme van de EU dat dankzij Europese en regionale investeringen ons dagelijkse leven beïnvloedt.

Het project wordt ondersteund in cofinanciering met de VGC.