BabbelArt is een tweetalige (NL-FR) tool voor groepsbegeleiders, vormingsmedewerkers en leerkrachten. Het spel creëert een context om te peilen naar de motivaties, drempels, talenten en interesses van hun doelpubliek. Zo kunnen ze waardevolle informatie verzamelen om mee aan de slag te gaan in verdere projecten.

Dit filmpje legt kort uit wat BabbelArt is en hoe je het kan inzetten (transcript van de video).

Toepassingsmogelijkheden

Je kan BabbelArt spelen

  • als ijsbreker voor een vakantieweek in een cultuurhuis
  • aan het begin van een projectweek op school.
  • als teambuildingsactiviteit met collega’s
  • aan de start van een cultureel traject in een vereniging
  • als brainstorm voor het organiseren van een eigen festival
  • voor het aanreiken van oefenkansen Nederlands of Frans

Contacteer ons gerust: we denken graag mee na over hoe je BabbelArt kan inzetten binnen jouw werking.

Twee versies

BabbelArt bestaat als fysieke speldoos (BabbelArt Box) en als online game (BabbelArt Online). Beiden hebben hetzelfde uitgangspunt: een gesprek op gang brengen over kunst en cultuur. Er zijn echter ook enkele verschillen. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de belangrijkste eigenschappen, klik op de foto's voor uitgebreidere info.

Vorming en begeleiding

Met een Train-the-Trainer’-vorming leer je als leerkracht of begeleider hoe je het spel zelf op interactieve manier kan begeleiden. Ook krijg je tips en inspiratie omtrent de vele toepassingsmogelijkheden. Een Train-the-Trainer kan je aanvragen voor jezelf, maar ook voor een collega of op maat van je team. Als Brusselse organisatie kan je eveneens beroep doen op Lasso voor een spelbegeleiding. Bekijk het overzicht van onze vorming & begeleiding en de tarieven.