BabbelArt is een tool voor groepsbegeleiders, vormingsmedewerkers en
leerkrachten. Het spel creëert een context om te peilen naar de
motivaties, drempels, talenten en interesses van hun doelpubliek. Zo
kunnen ze waardevolle informatie verzamelen om mee aan de slag te gaan
in verdere projecten.

2-in-1

BabbelArt bestaat uit twee delen. In deel 1 vormen 50 disciplinekaartjes zoals theater, dans, muziek maar ook meer hedendaagse uitingen als gaming en street art het uitgangspunt. Aan de hand van deze kaartjes komt een blikverruimend gesprek op gang over de plaats van kunst en cultuur in het leven van de deelnemers.

In deel 2 organiseren de deelnemers hun eigen ideale kunstenfestival. Ze worden uitgedaagd om ideeën aan te reiken, samen plannen te maken, beslissingen te nemen én tot een concreet resultaat te komen. Zo worden vaardigheden als teamwork, luisterbereidheid en overtuigen en compromissen sluiten ondersteund.

Met wie kan je het spelen?

BabbelArt is tweetalig (NL/FR) en kan gespeeld worden met jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen. Je speelt het met 4 tot 24 spelers, in groepjes van max. 6 personen. De spelduur van elk deel is ongeveer 1 uur. Je kan het spelen als leuke groepsactiviteit, als onderdeel van een cultureel traject, ter voorbereiding van je eigen festival, als teambuilding met collega’s of voor het aanreiken van oefenkansen Nederlands of Frans.

Vorming en begeleiding

Lasso biedt voor specifieke vorming en begeleiding op maat aan voor BabbelArt. Daarover vind je alle info hier terug.

BabbelArt aankopen

BabbelArt kan aangekocht worden bij Lasso aan €49 + verzendingskosten. Interesse? Vul het formulier onderaan deze pagina in.

BabbelArt ontlenen

Je kan BabbelArt ontlenen bij Lasso, onder bepaalde voorwaarden. Volgende uitleendiensten stellen ook exemplaren ter beschikking:

Leerkrachten of organisaties die op één of andere manier betrokken zijn bij het onderwijs in Brussel, kunnen BabbelArt ontlenen via


Jeugdwerkers in Brussel kunnen BabbelArt ontlenen via


Wie actief is in het socio-cultureelwerk, kan BabbelArt ontlenen via:


Iedereen kan, ongeacht de sector waarin hij/zij actief is, BabbelArt ontlenen via:

Interesse? Vul dit formulier in.

BabbelArt kan aangekocht worden bij Lasso aan €49 (incl. € 10 administratie- en verzendingskosten).